xbmc logo xbmc

XBMC Media Player installeren, instellingen aanpassen en addons installeren

Installatie op een Mac

De installatie voor een MAC is analoog zoals de installatie voor een PC, alleen moet je enkele zaken anders doen dan bij een PC.

Alleereerst moet je in puntje 1 kiezen door het iOS-icoontje voor de download. Zo heb je de goeie software voor uw Apple toestel.

Voor je aan puntje 5 begint moet je eerst iets aanpassen. Browser Safari pakt bij het downloaden van zipbestanden (in puntje 5) het zipbestand automatisch uit. En dit mag niet, want in puntje 6 wordt er een zipbestand gevraagd. Hiervoor moet je in de instelling van Safari de optie afvinken dat Safari automatisch zipbestanden uitpakt. Ga hiervoor in Safari naar Preferences (voorkeuren) -> General (algemeen) en vink "Open “safe files after downloading" af. Nadat het is afgevinkt kan je puntje 5 uitvoeren. Als je het bestand al het gedownload voordat je de optie had afgevinkt, dan download je best opnieuw het zipbestand, dat dan deze keer een zipbestand blijft. Nu zal je in puntje 6 geen probleem ondervinden.

Installatie op een PC

1)    Download en installeer XBMC op www.xbmc.org                                           
Klik op ‘Download’ en kies voor het Windows-platform (klik op Windows). Huidige stabiele versie is Frodo-XBMC-12.3
2)    Na de download en installatie open je XBMC
3)    Verander de taal in XBMC naar NL als volgt: system – settings – appearance – international – language
4)    Nederlandse ondertitels instellen: Ga naar systeem – instellingen – add-ons – add-ons downloaden. Klik op xbmc.org Add-ons – ondertitelscraper – xbmc subtitles – klik op de knop ‘installeren’. De add-on wordt nu gedownload en geïnstalleerd, maar me moeten ze nog activeren. Dit doe je als volgt: Rechtermuisklik op ‘xbmc subtitles’ en kies voor ‘configureren’. Stel Nederlands in als 1e taal en Engels als 2e taal. Klik op tabblad Services en vink volgende services aan: bierdopje.com (staat er niet meer bij), ondertitel.com, opensubtitles.org en subscene.com. Klik op geavanceerde opties en vink de optie ‘handmatige zoekopdracht toestaan’. Klik op OK om deze instellingen op te slaan. Klik rechtsonder op het huisje om naar de homesetting te gaan.
5)    Film add-ons installeren. Nu voegen we enkele add-ons toe zodat we een grote database aan films kunnen laten afspelen. Download add-on Icefilms en add-on 1Channel. Ga hiervoor naar de site:  fusion.xbmchub.com/most-popular
en klik op de desbetreffende link. Er wordt een zipbestand gedownload. Deze enkel downloaden, niet uitpakken.
6)    Ga nu in XBMC naar systeem – instellingen – addons. Kies addons installeren mbv zipbestand. Klik in de rechterkant op de map waarin je download van Icefilms of 1Channel staat (meestel C:/gebruikersnaam/downloads of in ’t engels: C:/users/name/downloads) Herhaal hetzelfde voor de andere addon.

Mac-gebruikers kunnen hier vastlopen. Zie 'Installatie op een MAC' hierboven.
7)    Activeren van de addon: systeem – instellingen – addons – addons downloaden.
Kies Bstdrdsmkr’s Repository – video add-ons en installeer de 1Channel add-on (klik op Installeren).
Voor Icefilms ga je naar anarchintosh addons – video add-ons – Icefilms en klik op Installeren.
8)    Klik op de Homeknop rechtsonder. Ga naar Video’s – Add-ons.
9)    Klik op Icefilms of 1Channel. Je kan de vraag krijgen dat er een meta-data container beschikbaar is. Deze mag je gerust installeren, dan krijg je meer info over je films. In de submenus klik je op Movies en dan kan je je film kiezen via oa  popular, recently added, volgens index, enz…
Als je een film hebt gekozen kan het wel even duren voordat ze begint. Rechtsonder zie je een soort horizontale zandloper die het verloop aangeeft.
Als de ondertitels niet lopen of in een verkeerde taal staan, dan kan je ze manueel veranderen. Klik hiervoor, terwijl de film loopt, op het 1e cirkeltje rechtsonder. Er staat een rechthoek in met onderaan een horizontale streep.

Installatie op een Android (smartphone of tablet)

Android-gebruikers zullen al gezien hebben dat ze geen XBMC vinden in de Play-Stores. Let wel op, XBMC-remote en dergelijke zal je er wel vinden, maar dat is niet de XBMC-mediaplayer.

Kortom, de Play-Store biedt XBMC nog niet aan (reden hiervoor weet ik nog niet). Dit betekent niet dat je het niet kan installeren op je Android.

Oplossing is om het gewoon zelf te downloaden en te installeren. Eens je met de installatie begonnen bent, kun je ook alle stappen volgen zoals vermeld bij de installatie voor een pc.

XBMC op een Android vind je ook gewoon op de site van http://xbmc.org/download/

Klik op 'Android (ARM)', sla het bestand op en installeer het.